2011. március 10., csütörtök

Saláta káposztából és sárgarépából, dióval és áfonyával


Azt vettem észre, hogy a sütis bejegyzések a legnépszerűbbek, de mivel mást is kéne néha enni most egy salátát gondoltam megosztani. Tessék néha nyers zöldséget is enni!
A minap a csarnokban lézengtem valami fogyasztható idényzöldségre kiéhezve. Két kört is mentem, mire összeállt a nem túl kreatív kép. Mini fehérkáposzta és új sárgarépa csokorban. Az új répa nem tudom honnan jön, de nagyon finom és zsenge A többi már nem fogott meg. Útközben hazafelé beugrott, hogy Béres Alexandra egyik könyvében van egy répás káposztasaláta, és mivel eddig még minden recept bejött abból a könyvből, fellapoztam. Nagyon egyszerű, gyors és nagyon finom. Ők rendes áfonyát használnak. Mivel nekem nem volt kéznél, aszaltat tettem rá.
Hozzávalók:
¼ kg fehérkáposzta
1 közepes sárgarépa
4 ek natúr joghurt
1 ek apróra vágott, pirított dió
1 ek aszalt áfonya
só, bors, pici cukor (kb. 1 kk)
Először egy serpenyőben, nagy lángon, állandóan kevergetve megpirítottam a diót.
A sárgarépát meghámoztam, a fehérkáposzta külső leveleit leszedtem. A répát nagylyukú reszelőn hosszában lereszeltem, a káposztát vékony csíkokra vágtam. Majd összekevertem a zöldségeket, a diót és az áfonyát. Végül hozzáöntöttem a sóval, borssal, cukorral elkevert joghurtot. Pár óráig a hűtőben hagytam összeérni.
Nekem nagyon ízlett. Amúgy is szeretem ezeket a zöldségeket, de a dió és az áfonya nagyon feldobja. Szerintem mazsolával sem lehet rossz, ha nincs kéznél aszalt vagy sima áfonya. Érdemes kipróbálni.
Van kedvenc salátátok?

2 megjegyzés:

  1. Soha nem gondoltam még rá, hogy aszalt gyümölcsöt tegyek a káposztához, de itt az ideje :)

    A kérdésedre válaszolva: kedvenc salátám nincs, gyakorlatilag bármi jöhet ami friss és harsogós :)

    VálaszTörlés
  2. Most hogy így mondod, elgondolkodtam, miért is tettem bele :)
    De akkor születnek új dolgok, amikor nem kombinálom túl...

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...