Azt vettem észre, hogy a sütis bejegyzések a legnépszerűbbek, de mivel mást is kéne néha enni most egy salátát gondoltam megosztani. Tessék néha nyers zöldséget is enni!
A minap a csarnokban lézengtem valami fogyasztható idényzöldségre kiéhezve. Két kört is mentem, mire összeállt a nem túl kreatív kép. Mini fehérkáposzta és új sárgarépa csokorban. Az új répa nem tudom honnan jön, de nagyon finom és zsenge A többi már nem fogott meg. Útközben hazafelé beugrott, hogy Béres Alexandra egyik könyvében van egy répás káposztasaláta, és mivel eddig még minden recept bejött abból a könyvből, fellapoztam. Nagyon egyszerű, gyors és nagyon finom. Ők rendes áfonyát használnak. Mivel nekem nem volt kéznél, aszaltat tettem rá.
Hozzávalók:
¼ kg fehérkáposzta
1 közepes sárgarépa
4 ek natúr joghurt
1 ek apróra vágott, pirított dió
1 ek aszalt áfonya
só, bors, pici cukor (kb. 1 kk)
Először egy serpenyőben, nagy lángon, állandóan kevergetve megpirítottam a diót.
A sárgarépát meghámoztam, a fehérkáposzta külső leveleit leszedtem. A répát nagylyukú reszelőn hosszában lereszeltem, a káposztát vékony csíkokra vágtam. Majd összekevertem a zöldségeket, a diót és az áfonyát. Végül hozzáöntöttem a sóval, borssal, cukorral elkevert joghurtot. Pár óráig a hűtőben hagytam összeérni.
Nekem nagyon ízlett. Amúgy is szeretem ezeket a zöldségeket, de a dió és az áfonya nagyon feldobja. Szerintem mazsolával sem lehet rossz, ha nincs kéznél aszalt vagy sima áfonya. Érdemes kipróbálni.
Van kedvenc salátátok?
Soha nem gondoltam még rá, hogy aszalt gyümölcsöt tegyek a káposztához, de itt az ideje :)
VálaszTörlésA kérdésedre válaszolva: kedvenc salátám nincs, gyakorlatilag bármi jöhet ami friss és harsogós :)
Most hogy így mondod, elgondolkodtam, miért is tettem bele :)
VálaszTörlésDe akkor születnek új dolgok, amikor nem kombinálom túl...