Miközben próbálom feldolgozni azt a rengeteg fagyit, amit benyomtam, sok minden kavarog bennem. Életem első házi készítésű fagyija volt. Ami igen veszélyes a jövőre nézve. Mert hát beindul az ember fantáziája és finomabbnál finomabb kombinációkat álmod össze. Közben viszont belém hasított, hogy mi lesz így a nyári fagyizóba sétálással? Mert hát nem kell mondjam, az itthoni megintcsak magasan veri az átlag csokoládé fagylaltokat. Tisztelet a kivételnek. Nagyon veszélyes jószág. Egyszerűek az alapanyagok, gyorsan össze lehet dobni és tudjuk mi van benne. Na meg baromi finom.
Elnézést a fotóért, de (még) nincs gombócolós fagyis kanalam. Azt hiszem gyorsan beszerzek egyet.
A napokban a többi blogoló között találtam Tücsökbogárnál az alapfagyit, amit fagyigép nélkül is el lehet készíteni. Kacérkodom a gondolattal, hogy esetleg egy fagyigépbe is be kéne fektetni, de az egyelőre ellentmond környezetóvó gondolataimnak. Ha már úgyis megy a mélyhűtő, inkább ott készítem el. Nagyjából ½ liter lesz, de töményebb, mint a bolti, így bőven elég 4 embernek.
Hozzávalók 4 személyre:
1 tubus sűrített tej
200 v. 250 ml-es habtejszín
50 g apróra vágott étcsokoládé
2 csapott ek kakaó
egy kis vaníliapor
Először a tejszínt ¼ órára mélyhűtőbe tettem. Közben feldaraboltam a csokit és elkevertem a sűrített tejjel, a kakaóval és a vaníliával. Amikor lehűlt a tejszín, a többiekhez kevertem és a robotgép habverős keverőivel, legnagyobb fokozaton 5 percig kevertem. Mélyhűtőnek ellenálló dobozkába öntöttem és 2 1/2―3 órára a mélyhűtőbe tettem.
Durva. Kakaós, csokis, laktató, isteni. Aki vigyáz a vonalaira, az csak egy jó kis edzéstervvel együtt álljon neki elkészíteni. Nagyon ajánlom kipróbálásra.
Szegény Tücsökbogár, hálánk nagyon sokáig üldözni fogja…
Ettetek már házi fagyit?
Valahogy majd csak elviselem. :)))
VálaszTörlésJól néz ki nagyon és nagyon finom lehet ez a változat is. Örülök, hogy ízlett.
Szia!
VálaszTörlésÉn tavaly csináltam,finom volt, de nekem az állaga nem tetszett.. elég kásás volt. Lehet, hogy megpróbálom majd ezt a receptet, mennyire volt krémes?
Szia!
VálaszTörlésNagyon jó krémes volt. A sűritej és a tejszín miatt nem tud jeges lenni. Kicsivel evés előtt kivettem a hűtőből. Úgy a legjobb. Egy próbát megér :) Már teszteltem a vaníliás csokidarabos változatot is. Az is nagyon jó.
Akkor tényleg ki fogom próbálni, az enyémben nem volt sűrített tej, csak tejszín volt az alapja!
VálaszTörlés