2011. augusztus 6., szombat

Júliusi összefoglaló


Összefoglalni sosem butaság. Főleg, ha kellemes élmények kerülnek egy csokorba. Kisebb külső behatásra arra gondoltam, a hónap végén beszámolok, mik történtek az elmúlt hónapban. Az első hónap terméséről már beszámoltam. Legyen ez rendszeres.
Először is büszkén számolok be róla, hogy túl vagyunk a 10.000. klikkelésen.
A hónap legnépszerűbb bejegyzése a joghurtos túrós gyümölcsös, egyszóval könnyű nyári süti. Második helyen meglepő módon az ecetes uborka végzett. Harmadik legnépszerűbb dolog a házi joghurt készítéséről szóló írás volt. Az elmúlt hónap talán legnagyobb konyhai felfedezése volt számomra. Remélem már nálatok is saját kezűleg készített joghurt pihen a hűtőben :).
A július első hetét nyaralással töltöttük, ezért nem készült bejegyzés, de hazaérve egy összefoglalóval próbáltam bemutatni a minket ért csehországi gasztronómiai hatásokat. A nyaralás hozadéka a knédliőrület és a rántott kvarglival való kísérletezés.
Egy kis időt tudtam szakítani a befőzésnek is. A télre ebben a hónapban ecetes uborkával, ribizli szörppel, ribizli lekvárral és az újonnan felfedezett ribizli-őszibarack kombinációból született lekvárral készültem.
A hónap befektetésének és fő ihletforrásának Jamie Oliver: Jamie főzőiskolája c. könyve tűnik. Itt olvastam először az add tovább mozgalomról is.
A hónap eseményét, vagyis az évszázad eseményét a végére hagytam. A blogom elérte célját, nyugdíjba megyek. Na jó nem. Tovább harcolok. Szóval, amikor az add tovább mozgalom beszámolójában írtam, hogy a kedves ismerősök vigyázzanak, mert észre sem veszik és belopakodok a konyhájukba, félig vicceltem. De azért reménykedtem, hogy lesz értelme a lelkes írásaimnak és az eddig kevésbé konyhatündérek is fakanalat ragadnak.
Tegnap kaptam egy váratlan hírt az első gyanútlan áldozattól. Attól a barátnőmtől, aki igen elfoglalt lévén (és hasonló kifogásokkal) nem nagyon szabadul be a konyhájába. Nem sok mindent főz, de amit „főz” az nagyon finom (legalábbis amiket eddig kóstoltam). Pl. a palacsintája, vagy a kávé híján becherovkába mártogatott babapiskótás tiramisuja. Hadd idézzem nektek:
„... de ez még semmi ahhoz képest, hogy ÉN, TEGNAP (csütörtök este, tehát hétköznap), EGYEDÜL, MEGFŐZTEM a zöldborsós-békönös tésztádat, és épp azt ebédelem most.
Igen, igen, történelmi a pillanat!”
Nagyon örültem neki. Tényleg itt a világ vége :)
Megint csak köszönöm a biztatásokat és a visszajelzéseket. Nagyon jó érzés, hogy receptjeim, fejlesztéseim útra keltek és más konyhákban is testet öltenek.
Nektek mi tetszett legjobban júliusban?

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...