2011. augusztus 23., kedd

Házi hamburger, első nekifutás


A tagnapi szörnyű meleg semmiféle ételkészítésre nem tudott rávenni, olyanra pláne nem, ami meleget csinál. Enni viszont kell. És mi volt nálunk? Zöldségek és a már jól bevált hiper-szuper grillünk. Mert nem otthon voltunk. Kigyúlt a villanykörte és a River Cottage-ben látott szarvas-burger hatása alatt megszületett a gondolat. Hamburger. Ahhoz csak húst és bucit kell venni. Meg némi csalamádét.
Első próbálkozásnak jó volt, tényleg annyi és olyan dolog került bele, amennyit csak akartunk. Persze az lesz majd az igazi, ha tudok hozzá rendes házi bucit sütni, beérik a csalamádém és elkészül a saját ketchup is.
A húspogácsát nem bonyolítottuk túl: 30 dkg húshoz kevertem fél fej apróra vágott hagymát, egy gerezd reszelt fokhagymát, sót és borsot. Picit hagytam állni, addig beizzítottuk a grillt. A nap már lemenőben volt (irtó giccses volt), úgyhogy nem sültünk meg a pogácsákkal együtt. Amikor jó lett a faszén (durva obszcén vagy bántó szó a word helyesírási funkciója szerint), négy pogácsát formáztunk, kicsit bekentük olajjal mindkét felét, hogy ne tapadjon oda a grillrácshoz. Néha megforgatva, jól átsütöttük.
Buci kettévág, mustár, húspogácsa, paradicsom, hagyma, uborka csalamádé, mustár buci. Hm. Szeretjük. A saját készítés feledtette a bolti hozzávalók kevésbé jó minőségét. A kitudja mióta a hűtőben álló ketchupot inkább kihagytuk belőle. A fűben ücsörögve majszoltuk el a fejenként két hamburgert, miközben bámultuk a bakonyi naplementét. Asszem megérdemeltük.
Biztosan jelentkezem még hamburger recepttel, mert adós vagyok a barátaimnak is egy körrel, és még egyszer nem szeretnék bolti bucira fanyalodni. De majd csak egy hűvösebb napon. Addig hideg gyümölcsleves…

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...