Ismét egy gyors kaja az újrahasznosítás jegyében. Mert így jár az, aki nem tervez előre és tele van még hasznosítható maradékokkal. Szokatlan, eddig még nem tapasztalt érzés :)
Reggel találtam egy darab házi bagettet a kenyértartóban a friss zsemlék mellett. Sajnáltam volna bedarálni morzsának, még csak két napos volt, úgyhogy vacsorát terveztem belőle.
Múltkor Anazar oldalán találtam meg a rém bonyolult receptet, hogyan is készül a fűszervajas sült bagett. Én is hasonló véleményen vagyok: a boltit simán felül lehet múlni a házi változattal.
Ma itt volt az alkalom, hogy kipróbáljam. Amíg azon gondolkodtam, milyen friss fűszernövény kerüljön a vajba, belekotortam a mindent elnyelő fűszeres kosárkámba. Itt gyűlnek azok az egzotikusabb, ritkább fűszerek, fűszerkeverékek, amiknek nagyon meg tudok örülni és gyorsan megveszem. Így akadt a kezembe a fűszervaj fűszerkeverék (íz-tár), ami són és növényeken kívül nem tartalmaz mást. Bio boltokban és hasonló helyeken kapható (10 g 85.- Ft volt). Nem is keresgéltem tovább.
A sütőt előmelegítettem maximális fokozatra.
A bagettet srégen (milyen hülye szó) bevagdostam.
Kb. 5 dkg vajat kikevertem 1 kávéskanál fűszerkeverékkel és a bevagdosott szeletekre kentem. Sütőlapra tettem, bespricceltem vízzel és 10 percre a sütőbe tettem.
Hm. Ropogós külső, puha, vajas, fűszeres belső. Laktató, igen ízletes vacsora. Komolyan tessék kipróbálni.
(Megjegyzés: kipróbáltuk, zsemlével is nagyon jól működik.)
(Megjegyzés: kipróbáltuk, zsemlével is nagyon jól működik.)
Az újrahasznosítás remek dolog! Az ügyes háziasszony jóbatátja. Örülök, hogy inspirálóan hatott a garlic bread ;-))
VálaszTörlés