Próbálom
összeszedni magam receptpróbálgatás terén. A reggel ezzel a palacsintával
kezdődött. Nem tudom, hogy a cukortartalma, vagy a tápláló, finom mivolta
miatt, de nagyon jó kedvem lett az elfogyasztása után. Az eredeti receptet itt
találtam és annyit változtattam rajta, hogy 2-3 evőkanál finomliszt helyett
teljes kiőrlésűt használtam és kicsit több cukorral készítettem. A reggel nagy tanulsága pedig az volt, hogy ez a
csészével és kanállal méregetés hatékony is tud lenni, ha az ember lányának már
van mérő-szettje (ezúton is köszönöm Anyukámnak :).
Hozzávalók
12 db-hoz, 1 csésze (cs) 250 ml-t jelent:
1 cs liszt
2 ek (gyümölcs)cukor
1 tk sütőpor
½ tk
szódabikarbóna
¼ tk só
2 ek
kókuszreszelék
1 tojás
felverve
1 cs
kókusztej
(kókusz)olaj
a sütéshez
juharszirup tálaláshoz
áfonya vagy
aszalt áfonya a tetejére
Először
összekevertem a száraz hozzávalókat, majd egy másik, kisebb tálban
összekevertem a kókusztejet és a felvert tojást. Végül a kókusztejes keveréket
a lisztes keverékhez adtam és jól eldolgoztam. Nekem kicsit sűrű lett, úgyhogy
felöntöttem egy kis rizstejjel, de sima vízzel is pótolható a hiányzó
folyadékmennyiség. Sűrű, de folyós tésztát kell kapni a végén. Egy serpenyőben egy
pici olajat melegítettem és ¼ csészényi tésztát öntöttem bele. Kis lángon
sütöttem pár percig, közben megszórtam az aszalt áfonyával. Két-három perc
után, amikor alábbhagyott a buborékképződés a felszínén, óvatosan
megfordítottam és még 1 percig sütöttem. A kisült palacsintákat tányérra
szedtem, meglocsoltam juharsziruppal és pillanatok alatt eltűntettem. (Na nem
mind a 12-t….)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése