Lassan próbálok visszazökkenni a Karácsony utáni evésbe,
főzésbe. Mert bármilyen hihetetlen, idén nem sürögtem a konyhában (csak
másokéban). Mivel a szülőknél töltöttük a Karácsony nagy részét, nem sült hús a
konyhámban, sem bejgli, de még egy morzsa süti sem. Persze nem voltam teljesen tétlen,
3 nap alatt több mint 120 bon-bon készült négyféle ízben. Idén ez volt a
kariaji.
A visszazökkenés része, hogy próbálok minél kevesebbet
vásárolni, és kienni mindent a mélyhűtőből, meg egy kis helyet csinálni a
spájzban.
Kaptam ajándékba egy Nigella könyvet (is) (Nigella
expressz), innen ez a csodás recept, ami pont megfelelt a célnak. Adott volt
pár fagyott csirkecomb (a legutóbbi csirkeszétszedésből), csak joghurt kellett
hozzá, fűszerekből meg sosincs hiány.
Hozzávalók 3 személyre:
6 db csirke alsó comb
250 ml joghurt (eredetileg aludttej)
2+1 ek olaj
1 gerezd fokhagyma áttörve
½ ek frissen őrölt fekete bors
½ ek só
½ tk őrölt római kömény
1 tk cukor (eredetileg juharszirup)
A páchoz összekevertem az összes hozzávalót egy jól záródó
edényben, majd beleforgattam a combokat. Lezárva a hűtőbe tettem érni. Nigella
a zacskóban pácolást javasolja. Ha kevés időnk van, a konyhapulton pihentessük
½ órát (max. 2-t), ha több időnk van, a hűtőbe tegyük egy éjszakára.
A sütőt előmelegítettem 220 °C-ra. A combokat egy kicsi
tepsibe tettem és leöntöttem a páccal. Nagyjából 40 percet sütöttem, amíg szép színt kapott.
A hús finom, enyhén fűszeres, a sütés során is nagyon
puha, szaftos maradt. Főtt rizzsel vagy egy jó kis káposztás salátával érdemes
elfogyasztani. Hajrá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése