2014. március 8., szombat

Zoltán napi hamburger

Szegény Zoltánokról ma mindenki megfeledkezik. Mindenki a nőkkel van elfoglalva. Ami nem baj, de azért jusson valami jó a fiúknak is, akiket Zoltánnak hívnak. Jöjjön ma egy igazán férfias darab (így a böjti időszakban :) marhából, tisztán. Ha eddig azt írtam volna valamelyik receptemhez, hogy az a legegyszerűbb, ne higgyétek el. EZ itt a legfinomabb legegyszerűbb dolog. A recept a zseniális Heston Blumenthaltól származik (A tökéletesség nyomában). Ez egy kicsit egyszerűbb változat, az eredetit itt találjátok angolul. Amint lesz húsdarálóm, én is úgy fogom majd csinálni.
Hozzávalók 4 db húspogácsához:
400 g darált hátszín
1-2 kk só
hamburger zsömle, pl. ez
bacon, sajt
sok-sok zöldség ízlés szerint
szósz ízlés szerint
A szálára rendezett darált húst enyhén besóztuk és óvatosan összébb rendeztük, keresztben megfeleztük, megint összerendeztük, hogy egy kb. 10 cm átmérőjű hengert kapjunk. Nem nyomkodtuk, nem gyötörtük, hagytunk közte levegőt. Viszonylag szorosan fóliába csomagoltuk, mint egy szaloncukrot. Két órát pihent a hűtőben. Négy szeletet vágtunk belőle, lehámoztuk róla a fóliát, majd nagy lángon némi zsíron gyakran forgatva átsütöttük.
A rendezgetés következtében a húspogácsa igen omlós. Mivel nincs agyon ízesítve, finom hús ízű. Én nem vagyok nagy húsevő, de ez igen jó lett. Aztán lehet turbózni: sajtot olvasztani a tetejére, bacont pirítani mellé. Igazán férfias fogás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...