Reggelire, vacsorára, vendégvárónak, vagy csak úgy, amíg még van friss füge.
Bevallom, csak
azért sütöttem meg, mert a füge erős érésnek indult. Másként szerintem az
életben nem próbáltam volna ki. Nem tudtam elképzelni mi fog kisülni belőle, de
bíztam a leányzó receptjében, mindenki dicsérte. És nem csalódtam. Aki szereti
a rántott camembert-t áfonyalekvárral (én szeretem), az ezt is szeretni fogja.
Kissé lekvárosodott, édes füge, karakteres sajt íz, plusz a kakukkfű váratlan
ütése. És hihetetlenül egyszerű…Eredeti recept itt német nyelven elérhető. Én
kicsit egyszerűsítettem, mert így is egy íz kavalkádnak ígérkezett.
Hozzávalók:
kivételesen nincsenek mennyiségek, minden mehet ízlés szerint, érzésre.
kiolvasztott
mélyhűtött leveles tészta
crème
fraiche vagy friss krémsajt
kakukkfű
camembert
vagy brie
friss
füge
feta vagy
reszelt sajt a tetejére
Az
öntethez:
tárkonyos
mustár
méz
ajánlás:
körte kísérőnek
A sütőt
előmelegítettem 220 °C-ra, és előkészítettem egy sütőpapírral bélelt
sütőlemezt.
Kerek
formám nem volt, mint az eredeti receptben, úgyhogy négyzet alakú lepényeket
formáztam.
A tésztát
nagyjából 10x10 cm-es négyzetekre vágtam (kb. ½ cm vékony). Megkentem
krémsajttal, megszórtam pici kakukkfűvel, ráfektettem a szeletekre vágott
camembert-t, majd a szeletekre vágott fügét. Végül megszórtam reszelt sajttal,
mert nem volt feta itthon. Nagyjából negyed órát sütöttem.
Amikor
kisült, meg lehet locsolni a mustáros mézes öntettel, de bevallom azt még nem
próbáltam ki, így is nagyon finom volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése