Én sem
nagyon hiszem el, de sosem sütöttem még brownie-t. Pedig imádom a csokit. Ma
eljött a napja, hogy bepótoljam. Pihenőnap, amolyan napsütéses, kikapcsolódós,
süti sütéssel.
Egyszerű
kis receptet találtam, pekándió helyett mandulával sütöttem, ez talán kicsit
könnyebbé teszi a tésztát. A karamell öntetet már nem készítettem el mellé, így
is elég ütős. Persze tejszínhab vagy egy gombóc vaníliafagyi elférnek mellette.
Az eredeti receptet itt találjátok angolul.
Hozzávalók
egy 30x20 cm-es tepsihez:
½ csésze
kakaópor
¾ csésze
liszt
¼ tk só
¾ csésze
puha vaj
1 ¼
csésze cukor
3 tojás
(vanília)
113 g keserű csoki felolvasztva (kb.
70%-os)
1 csésze
félédes csoki (kb. 50 %-os)
1 csésze
pekándió, dió, vagy mandula
A sütőt
előmelegítettem 170 °C-ra, és kibéleltem egy tepsit sütőpapírral.
A
lisztet, kakaót, sót összekevertem egy tálban. A vajat, cukrot, tojást habosra
kevertem, majd hozzáadtam az olvasztott csokit, a lisztes keveréket és a
darabos csokit a mandulával együtt. A tésztát a tepsibe simítottam és 25-30
percig sütöttem, amíg még nem száradt ki a közepe, de már kérgesedett kicsit a teteje.
Rácson
hagytam kihűlni.
Ropogós
kéreg, szaftos belső. Meglepő, de nem is annyira tömény, bár csokiból nincs
benne hiány.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése