A kulcs
mindig a szervezésben van. A főzésben pláne. Bár mindig mosolygok Jamie 30
(pláne 15) perces kajáin, azért vannak jó ötletek a főzési idő lerövidítésére.
Más kérdés, hogy annyira pörgős az a fél óra (párszor kipróbáltam), és utána
annyit kell mosogatni, hogy jobban elfáradok, mint egy normális „lassú”
főzésnél. Ez a recept is 30 perces, és szerintem egész jól tartható is az idő.
Persze kicsit változtattam az eredeti recepten, meg csak fél adagot sütöttem.
Így könnyű tartani a szintidőt…
Hozzávalók
2-3 személyre:
4 szelet
bacon
kb. 30
dkg karfiol
200 g tészta
olívaolaj
100 g reszelt sajt
zsemlemorzsa
bazsalikom
1 nagy
gerezd fokhagyma
100 g friss sajt
só, bors
A sütőt
előmelegítettem 220 °C-ra.
A
szalonnát elősütöttem a tepsiben, amíg a tésztát és a négybe vágott karfiolt
sós vízben, együtt megfőztem.
Ezalatt a
reszelt sajtot, a friss sajtot, a bazsalikomot és az áttört fokhagymát
összekevertem egy tálban, sóztam, borsoztam. Egy másik tálban 4-5 ek
zsemlemorzsát összekevertem a felkockázott sült szalonnával.
A
szalonnazsíros tepsibe öntöttem a leszűrt tésztát, 1 dl főzővízzel, kevés
olívaolajjal majd hozzákevertem a sajtos keveréket és a karfiolt. A karfiolt
villával szétnyomtam, hogy egyenletesen el tudjam oszlatni.
Végül az
egészet megszórtam a szalonnás morzsával, és addig sütöttem, amíg aranybarna
lett a teteje.
Könnyű,
gyors, friss. Amolyan férfiasan vegetáriánus fogás :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése