Ezek
a németek tudnak valamit. Mindig is sejtettem. Rösztit először gimnazista
koromban sütöttem, hamarabb ismertem, mint a nyers krumplis magyaros változatot,
a tócsnit. Pár hete találtam ezt a receptet, jól nézett ki, jól hangzott, hát
kipróbáltam.
Én
most nem főztem külön krumplit hozzá, hanem maradék krumplipürével dolgoztam.
Volt még némi túlérett savanyú káposzta is itthon, újhagymát nem vettem, csak mélyhűtött
snidliget használtam. Ilyen egyszerű hozzávalókból valami olyan csodás dolgot
lehet sütni, hogy elképesztő. Eredeti recept itt, németül.
Hozzávalók:
600 g
főtt krumpli lereszelve
400 g
savanyú káposzta apróra vágva
2
újhagyma felkarikázva
1
alma meghámozva, lereszelve
2 ek
burgonyaliszt
2
tojás sárgája
só,
bors
zsiradék
a sütéshez
tejföl
a tálaláshoz
Az
összes hozzávalót összekevertem, sóztam, borsoztam, majd a masszából korongokat
formáztam. Forró zsírban sütöttem ki őket, lassú tűzön, mindkét oldalt alaposan
átsütve.
Elsőre
talán kicsit furcsa, de meglepően jó kombináció. Az almát nem igazán érezni, a
savanyú káposzta finom édeskésre sül. Ízkavalkád.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése