Kisebb
hallgatásom oka is (részben) ez, kolis lettem Ausztriában. Igaz csak pár hétre, de mégiscsak kiskonyhám nélkül maradtam. Eddig is nagy
tisztelettel adóztam Mókusnak, a Kollégista Gurman blog szerzőjének, mert
sejtettem, hogy nem egyszerű saját konyha nélkül, minimál felszereléssel olcsón
jó kajához jutni, de most már meg is tapasztaltam. Nehezítő körülmény egy 10 cm magas polcocska a
hűtőben, és kb 2 liternyi hely a mélyhűtőben. A felszerelés: 2 lábos, 1
serpenyő, 1 műanyag fakanál, vágódeszka, vízforraló. Kicsit csaltam, mert
hoztam magammal bicskát, hogy valami éles dolog is legyen nálam. Persze elhatároztam, hogy nem főzök, csak pihenek, meg új ízélményekkel gazdagodom, de asszem nem gondoltam komolyan. Három nap alatt telepakoltam a konyhaszekrény részlegemet.
Mondanom
sem kell, hogy az alapanyagok csodásak idekint, a sajtpultnál, minden
bevásárlásnál negyed órát csorgatom a nyálam. Viszont a gyümölcs-zöldség
felhozatal kissé gyér, de hát mit akarok itt a hegyek között. Viszont a bio
elérhető, nincs ketreces tojás, és a kész kaják is minőségiek.
Azért
adtam egy esélyt a menzának is, eddig 3:1-re a házi koszt vezet. Mondjuk a fél
grillcsirkével nem volt semmi bajom, de a mellé adott köret elég fura volt. Bár
nyitott vagyok az új ízekre, a krumplipüré uborkasalátával összekeverve,
hidegen finoman fogalmazva is érdekes volt.
Miután
nagy nehezen elfogyott az otthonról hozott rengeteg kolbászos szendvics, és nem
jött be a menza, kipróbáltam néhány kész kaját is (pl. aldis csirke vindaloo). És 600 km-t kellett utaznom
hozzá, hogy vegyek egy zacskó basmati rizst, amit eddig még nem próbáltam.
Aztán természetesen kipróbáltam az osztrák pirog szerű tésztát is. Meg lesz még
gombóc, vursztok, meg ami még szembe jön.
Sajnos
szimpatikus cukrászdát eddig még nem találtam, hogy pusztíthassam a Sacher
tortát, viszont megtudtam, hogy az igazinak hirdetett Mozart golyó nem is
igazi.
Azért a túró rudi hiányzik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése