Kata
ismét itthon, a spájz újra üzemel. Sajnos nem sikerült több bejegyzést írnom
kintről, mert nem igazán volt időm főzni, meg mindent csak nagy
kiszerelésben lehetett kapni. Így kipróbáltam a „jobbnál jobb” készkajákat, meg
konzerveket, amitől teljesen kikészült a gyomrom. Van valami ebben a
tartósítószer ellenzős mizériában…
Na de
mielőtt elutaztam volna, igyekeztem minden maradékot kitakarítani a hűtőből.
Megsütöttem a fél padlizsánt, előszedtem a maradék sajtkrémet (friss sajt
típusú, aldis), ami már nem volt elég egy szelet kenyérre, fűszerek, meg ihlet
és született egy kicsit csípős, sajtos, majonézes padlizsánkrém. Igazából
összeturmixoltam mindent, amit a padlizsánkrémhez enni szoktam :)
Hozzávalók:
1
padlizsán
4-6 ek
majonéz
2 ek
olívaolaj
3 ek
sajtkrém
só, bors,
chilipor ízlés szerint
1 gerezd
fokhagyma áttörve (elhagyható)
pár csepp
citromlé
A
padlizsánt sütőben megsütöttem, még melegen megpucoltam (azbeszt kezeimmel). A
húsát tálba tettem és hagytam kihűlni. Majd az összes hozzávalót
összeturmixoltam, hogy jó könnyű legyen, végül sóztam, fűszereztem.
Nem egy
randi előtti kaja, de a fokhagyma ki is hagyható belőle. Pirítóson, friss
paradicsommal jó igazán. Itt a padlizsánszezon. Hajrá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése