Hát még
nincs igazán padlizsánszezon, de olyan szép egyedek pislogtak rám a piacon,
hogy muszáj voltam venni egyet. Illetve nem volt kérdés, hogy vegyek-e csak az,
hogy mit készítsek belőle. A padlizsánkrémhez nem akartam befűteni, sem semmilyen
rakott változathoz, viszont eszembe jutott, hogy „Jamie vacsoráiban” mintha
lenne valami padlizsános paradicsomos tészta. Van. És nagyon egyszerű
elkészíteni.
Hozzávalók
4 személyre:
1 szép
padlizsán
2-3 ek olívaolaj
1 kis fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 db
konzerv paradicsom (400 g)
1 ek
balzsamecet
só, bors,
chili ízlés szerint
bazsalikom
(nálam aldis mélyhűtött lapul a mélyhűtőben)
400 g tészta (eredetileg rigatoni, de
én pennét főztem)
felvágósan
200 g mozzarella,
kevés parmezán vagy spórolósan, jó magyarosan sima reszelt trappista:)
A
padlizsánokat 1 cm-es kockákra vágtam, majd közepes lángon addig pirítottam az
olajon, amíg egy kis színt kapott. Aztán ment rá a felszeletelt hagyma, és az
apróra vágott fokhagyma. Pár percig kevergettem, majd felöntöttem a
paradicsommal, beletettem a bazsalikomot, beleöntöttem a balzsamecetet, sóztam,
borsoztam, és lassú tűzön hagytam rotyogni (fedő nélkül), amíg a padlizsán
megpuhult, majdnem szétfőtt. Közben kifőztem a tésztát. Végül a tésztát és a
padlizsánt összekevertem, hozzákevertem a sajt egy részét is. Én a spórolósabb
változatot választottam, kevés reszelt sajt bele és sok a tetejére.
Újabb
bizonyíték arra, hogy a hús nélküli, zöldséges tészták is nagyon jók tudnak
lenni. Jön a padlizsánszezon, tessék kipróbálni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése