Egészen
pontosan sajtos, sonkás, pepperonis quesadilla, és ahogy Nigella fogalmaz ez a
műfaj: „a mexikóiak pirított sajtos melegszendvicse”. Gondolom ennek a
„szendvicsnek” rengeteg fajtája létezik, mi még egyenlőre leragadtunk ennél a
sajtos sonkás dolognál, mert nagyon szeretjük. Ha már egyszer nekiállok
tortilla lapot készíteni, legalább két étkezésnyit sütök, hogy másnap vagy
harmadnap ilyen gyors és finom vacsora legyen belőle. Ráadásul mostanában
kicsit feltuningolom, és a tésztájába teszek parmezán szerű sajtot. A
tortillához itt találtok egy jól bevált receptet. A tégla?
Mostanában
Nigellától nem vagyok elájulva, kissé igénytelenke (vagy én lettem közben
tapasztaltabb), de ellestem egy jó ötletet, ha nincs a konyhában kontakt grill.
Végy egy téglát, mosd le, és tekerd több réteg alufóliába. Ezzel a kőkorszaki
eszközzel könnyű lapos, grillmintás quesadillákat, húsokat sütni. A recept
alapja a Nigella Expressz 2-ből származik.
Hozzávalók
2 személyre:
2
tortilla lap (lehet másnapos is)
2 szelet
jó minőségű sonka (prágai sonkát szoktam használni)
reszelt
sajt ízlés szerint
1-2
savanyított pepperoni felkarikázva (aldis pl.)
olívaolaj
egy
csipet fűszert is lehet bele tenni (oregánó, bazsalikom)
A
tortilla lapok egyik felére fektettem a sonkát, pár karika paprikát, majd
megszórtam reszelt sajttal. Ráhajtottam az üres felét, kicsit lenyomtam
tenyérrel, megkentem olívaolajjal és óvatosan a grillserpenyőbe tettem.
Ráraktam a téglát és nagyjából 1 percig sütöttem közepes lángon. Amikor
megkapta a szép rácsos mintáját, óvatosan átforgattam egy lapát segítségével,
és a másik oldalát is sütöttem egy-két percig a tégla alatt. Miután kiszedtem,
3-3 cikkre vágtam őket.
Ropogós
tészta, sült sonka, olvadós sajt. Ennél egyszerűbb receptet szerintem nem tudok
ajánlani.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése