2013. február 3., vasárnap

Saláta karalábéból, céklából és sárgarépából



Bár nincs nagy választék az idényzöldségeket tekintve, muszáj folyamatosan újítani, újabb és újabb kombinációkkal előjönni. Mert a téli saláták is finomak. Mai darabunk egy igen erős fajta. Nem mindenki fogja szeretni, de egy próbát megér. Én a céklát már gyermekkoromban is jobban szerettem nyersen, mint főzve. Finom édes, kissé földes, nagyon jellegzetes. A karalábé sem egy könnyű eset. A répa mellettük már egész szelídnek tűnik.
Lehet csíkozni, mint a képen látható (a Zuram hősiesen felvágta nekem, pedig nem is szereti ezeket a zöldségeket), vagy lehet reszelni (egy robotgép sokat segíthet ebben).
Hozzávalók:
½ kisebb karalábé
1 kisebb cékla
1 közepes sárgarépa
só, bors, olívaolaj
esetleg egy kis ezer sziget öntet
ízlés szerint dió, vagy sajt
A zöldségeket felaprítjuk, összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk. Lehet hozzá más öntetet is készíteni, vagy esetleg egy kis feta jellegű sajtot, diót, közé morzsolni. Erős íz, csodás szín, (piros ujjak :).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...