Bár nincs
nagy választék az idényzöldségeket tekintve, muszáj folyamatosan újítani, újabb
és újabb kombinációkkal előjönni. Mert a téli saláták is finomak. Mai darabunk
egy igen erős fajta. Nem mindenki fogja szeretni, de egy próbát megér. Én a
céklát már gyermekkoromban is jobban szerettem nyersen, mint főzve. Finom édes,
kissé földes, nagyon jellegzetes. A karalábé sem egy könnyű eset. A répa
mellettük már egész szelídnek tűnik.
Lehet
csíkozni, mint a képen látható (a Zuram hősiesen felvágta nekem, pedig nem is
szereti ezeket a zöldségeket), vagy lehet reszelni (egy robotgép sokat segíthet
ebben).
Hozzávalók:
½ kisebb
karalábé
1 kisebb
cékla
1 közepes
sárgarépa
só, bors,
olívaolaj
esetleg egy kis ezer sziget öntet
ízlés
szerint dió, vagy sajt
A
zöldségeket felaprítjuk, összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal
meglocsoljuk. Lehet hozzá más öntetet is készíteni, vagy esetleg egy kis feta
jellegű sajtot, diót, közé morzsolni. Erős íz, csodás szín, (piros ujjak :).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése