Nem akarom elkiabálni, de azt hiszem, kezd beállni az
egyensúly. Lassan sikerül majdnem minden nap kijutnom a konyhába, hogy másnap
ne kelljen a menzára menni (úgy látszik nagyon mély nyomokat hagyott bennem a
múltkori látogatás).
Ma már az idő nekem is pénz, igyekszem naponta maximum egy
órát főzőcskézéssel tölteni, és azt sem bánom, ha változatosra sikerül. Ma
rájöttem, hogy picivel több energia befektetéssel elég nagy minőségi ugrást is
el lehet érni. Ez a tészta tökéletes példa erre. Kollégista Gurman receptje nagy segítségemre volt az indulásnál.
Inkább egy maradék felhasználós ebéd lett ez. A hétvégén
kisütött csirkemell kockák felét betettem a mélyhűtőbe, gondoltam, jó lesz az
még valamire…Jó lett.
Hozzávalók 2 bőséges adaghoz:
120-140 g
spagetti tészta
1 db hagyma fele apróra vágva, fele nagy kockára vágva
1 gerezd fokhagyma lereszelve
1 cm-es gyömbér lereszelve
10 dkg káposzta vékony csíkokra vágva
1 közepes sárgarépa lereszelve
½ üveg bambuszrügy
1 marék zöldborsó
fél csirkemell kis kockákban kisütve, sózva, borsozva
3-4 ek szójaszósz
Fakultatív:
szezámmagolaj a sütéshez
kínai 5 fűszer keverék (keleti fűszeres boltokban kapható)
chili
A tésztához vizet forraltam.
Közben előkészítettem a zöldségeket. A wokban olajat
forrósítottam, rádobtam a hagymát, fokhagymát, gyömbért, és összesütöttem, amíg
a hagyma üveges nem lett. Ezután mehet bele a chili is. Hozzáadtam a káposztát,
nagyjából 2 percig pirítottam, majd ment bele a répa, ami egy percig pirult.
Végül belekerült a bambuszrügy, a borsó és a hús. Sóval, borssal,
fűszerkeverékkel ízesítettem. A sóval csínján kell bánni, mert a szójaszósz is
sós. Mire elkészültem a zöldségekkel, a tészta is kifőtt. A tésztát
beleforgattam a zöldséges keverékbe, majd ráöntöttem a szójaszószt, és még egy
kis szezámolajat. Jól összeforgattam.
Ez most kicsit lilás lett a káposztától és a hagymától. Az
íz mellett látványnak sem utolsó :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése