2011. július 23., szombat

Csirkemell bazsalikommal, sajttal és bacon-nel serpenyőben sütve


Hétvége, pihenés. Néha adódik alkalom, hogy kukta vagyok a saját kis konyhámban. Ma is ilyen nap volt. Párom „Katát a lábáról levevő vacsora” receptje, amit anno Jamie Oliver Főzőiskola c. sorozatából tanult el. Nagyon jó dolgom van :)
A receptben az a csavar, hogy a csirkemellre rétegezett bazsalikom, sajt és bacon nem sütőben sül hosszú ideig, hanem serpenyőben. Pár perc alatt mindkét oldalát meg kell sütni. Először a baconos fele van alul, a sajt megolvad, de a szalonna miatt nem tud kifolyni, ami közben ropogósra pirul. Utána sül a húsos felén. De a sajt és szalonna miatt nem szárad ki, nem párolog el belőle a nedvesség.
Nagyon finom, egyszerű, gyors. Agglegények is bátran belevághatnak.
Hozzávalók:
1 csirkemell filé (ami egy csirke teljes melle húsát jelenti)
Kis marék bazsalikom
20 dkg reszelt sajt
6 szelet bacon
Só, bors
Olíva olaj
A csirkemellett kettévágjuk hosszában, majd mindkét részt vízszintesen is. Vágunk egy-egy darab folpackot, amit a hússzeletekre terítünk. Ezután kiklopfoljuk, így nem fröcsög szanaszét a húslé. Megfordítjuk a hússzeletet a folpackkal együtt, majd sózzuk, borsozzuk. Így tehát most alul van a fólia, rajta az állat, így könnyebb lesz majd  a serpenyőbe tenni. A húsra teszünk pár bazsalikomlevelet, majd rászórunk némi reszelt sajtot. Ezt bacon-szeletekkel befedjük, úgy, hogy a sajt ne látsszon ki.
Serpenyőben olíva olajat forrósítunk. A húscsomagot a folpack alatt a tenyerünkre vesszük és hirtelen mozdulattal a serpenyőbe fordítjuk, tehát a baconos felével lefelé. Pár percig sütjük, amíg a szalonna megpirul. Aztán óvatosan, átfordítjuk és a húsos felét is megsütjük, hogy szép színe legyen, ekkor már biztosan átsült.
Nagyon finom. Ropogós szalonnakéreg alatt olvadós sajt, és puha, bazsalikomos hús. Érdemes kipróbálni.
Fiúk! Lepjétek meg szívetek hölgyét! :)

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...