2015. június 10., szerda

Eperfagyi eperből és fagyiból

Egy nap és nyolc hónap telt el az utolsó bejegyzés óta. Közben polippá változtam: nyolc kezemmel nyolc felé lettem, és bár eléggé hiányzott az írás, a blog az utolsó helyre csúszott a napi teendők listáján. Az elmúlt időszakban már az utolsó előtti dolgokat sem tudtam kipipálni, meg sem mertem nézni, hogyan csökken a nézettségem, és a végén már az írástól is elment a kedvem.
Ma viszont valami fura dolog történt. Megfordult a hozzáállásom: arra van időm, amire akarom. Ma arra, hogy újraélesszem a blogot. Talán belejátszik az is hogy nagyon hosszúak a napok és rengeteg mindent bele lehet sűríteni. Talán mert visszavettem a munkatempóból és marad erőm a nap végére. A futást is újrakezdtem és kitisztul a fejem, feltöltődöm és így még több energiám marad. A hosszú napokkal kombinálva ez elég ígéretesnek tűnik. Na de a legfőbb érv mégis a lelkiismeretem volt: önzőség lett volna megtartani magamnak ezt a receptet. Engem nagyon meglepett, hogy 20 dkg eperből is lehet ennyire intenzív ízű és elegendő mennyiségű fagyit csinálni. A bolti emellett nagyon-nagyon elbújhat…
A mélyhűtőm egyenlőre tele van és nem fér be a fagyigép tartálya, szóval ez a fagyi most hagyományos módon készült. Sajnos nem emlékszem kitől származik az eredeti recept, ezúton is elnézést kérek. Én abból és annyiból dolgoztam, ami volt itthon, vagyis:
20 dkg kissé elfáradt, megmosott, kicsumázott eper
1-2 ek vaníliás gyümölcscukor
8 dkg porcukor (tőlem szokatlan módon)
1 bő ek méz
1 ek frissen facsart citromlé
2 dl habtejszín
Az epret összeturmixoltam a cukrokkal, mézzel, citromlével.
A tejszínt felvertem, majd elektromos habverővel belekevertem az epermasszát, hogy közben is menjen bele sok levegő. Majd fedeles dobozban a mélyhűtőbe tettem és félóránként átkevertem a mixerrel, hogy egyenletesen hűljön és ne essen össze annyira.

Igazán frissen jó, mert másnap már elég fagyos és nehézkes adagolni, de bőven megéri a küzdelmet :) Intenzív eper íz (a színéről nem is beszélve) adalékanyagok nélkül, és a mennyiségre sem lehet panasz. Hajrá!

1 megjegyzés:

  1. tényleg önzőség lett volna megtartanod a receptet, köszönjük :) én meg megosztom vele az én eperdzsemem receptjét. idén próbáltam először mentával, isteni http://glurl.co/befozok

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...