Nem is
tudom hogyan történhetett. Ma sok hét után végre nyugodtan, kényelmesen
nekiállhattam új recepteket böngészni meg a konyhában tenni-venni. Végre
összerakni azt a szendvicskrémet, amit már vagy fél éve kinéztem magamnak, és
amihez azóta is mindig megveszem a doboz sajtkrémet reménykedve, hogy végre
kipróbálhatom a receptet. Előrebocsájtom, utálom a halat. Ez a kenyérrevaló
mégis nagyon vonzott, mert füstölt hal van benne. Azt kivételesen szeretem. A
füstölt hering konzerv már vagy egy éve a spájzban lapult, már nem is
emlékszem, melyik országból hoztuk. Kár volt vele eddig várni, mert nagyon
egyszerű és nagyon finom.
A recept
Jamie Főzőiskolájából származik, kisebb módosítással. A mennyiségek hozzávetőlegesek,
mert így mindenki saját ízlése szerint alakíthatja. Ha visszafogottabb ízt
szeretnénk, több sajtkrémet tegyünk bele.
Hozzávalók
4 személyre:
1 doboz
füstölt hal konzerv ( én heringet használtam, töltősúly: 123 g)
1 szál
újhagyma
½ lime
leve
50-75 g natúr sajtkrém (én a sima
aldisat használtam)
½-1 ek
tejszínes torma
só, bors
Egy
tálban összekevertem a sajtot és a tormát. Egy nagy vágódeszkán felkarikáztam a
hagymát, rászedtem a bőrétől megfosztott halat, ráreszeltem a fél lime levét,
végül csavartam rá egy keveset a levéből is. A deszkán szecskáztam apróra
(olyan Jamie-sen), közben jól elkeverve, így az ízek jobban elvegyültek. Végül
a halas keveréket a tálba tettem a tormás sajt mellé, sóztam, borsoztam és
ráfacsartam a lime maradék levét. Alaposan összekevertem. Biztosan jót tett
volna neki, ha hagyom pihenni és érlelődni, de nem tudtam kivárni. Forró
pirítóssal, uborkával eszméletlen jó volt. Füst, sajt, lime, torma egyben.
Vendégvárónak sem utolsó és szerintem a sör is jól csúszna utána.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése