Biztos
sokan ismeritek ezt a klasszikus darabot. Nekem bevallom kimaradt a
gyerekkoromból. Először egy kedves ismerősöm anyukájánál ettem ilyet, ő sütőben
készítette. Nagyon ízlett annak ellenére, hogy nem szeretem a tejfölt. Aztán
pár éve megtaláltam a szendvics receptjét egy velem egyidős szakácskönyvben. Nem
mai darab. Mint ahogy a készítésére leginkább alkalmas melegszendvics sütő sem,
amit magammal hozhattam kirepüléskor (a családom ugyanis party-grill
nagyhatalom :). Azóta is szorgalmasan használom. Szóval elő a szendvicssütővel,
tessék leporolni (meg felkészülni a magasabb villanyszámlára). De akinek nincs, az se essen kétségbe, egy egyszerű sütő is
megteszi. Magas fokozaton sütve, gyorsan elkészül és úgy is nagyon finom.
Lehet
ütős reggeli, „szendvics de azért meleg” ebéd vagy gyors vacsora. A pritamin
miatt nem annyira olcsó, de éppen ettől lesz baromi jó a dolog. Recept a "Hónapok, napok, ételek"-ből.
Hozzávalók
ízlés szerint, mondjuk két bőséges adaghoz:
½ kis
pohár tejföl
2-3
szelet gépsonka felkockázva vagy erős ízű sonkából (ami nem gép és sok húst látott),
enyhén füstölt tarjából kevesebb is elég
pár
karika pritamin felkockázva
só, bors
reszelt
sajt a tetejére
2 nagy
szelet kenyér
vaj a
kenyérre
Kikevertem
a krémet, lereszeltem a sajtot. Közben beizzítottam a szendvicssütőt.
A
kenyeret megkentem vajjal (hogy ne ázzon el), rá a tejfölös keverék, végül sajt.
Nem szoktam sajnálni a rávalót. Addig sütöttem, amíg a sajt megpirult a
tetején. Ha sütőben sütjük érdesen résen lenni, nehogy túlságosan kiszáradjon a
kenyér.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése