Elég
későn sikerült hazaesnem. Félálomban megfőztem a másnapi ebédet, és azért
biztos, ami biztos, este 9-kor még nekiálltam sütit sütni. Gondoltam, majd
kikapcsol. Maradék banán, maradék dió, sok csoki. Muffin lett belőle. Mire a
sütő felmelegedett, a tésztát már be is kevertem. Húsz perc sütés, és kész is.
A recept alapja
a Nagy Süteménykönyvből származik, kicsit módosítottam rajta: teljes kiőrlésű
liszt, és fűszerek is kerültek bele.
Hozzávalók
12 normál db-hoz:
1 érett
banán
250 ml
tej
1 db
tojás
60 g olvasztott vaj
40 g teljes kiőrlésű liszt
140 g sima liszt
2 tk
sütőpor
1 kk
fahéj
késhegynyi
őrölt szerecsendió
100 g barna cukor
60 g étcsoki
2 (női)
marék dió
A sütőt
előmelegítettem 190 °C-ra. Egy muffin formát feltöltöttem szilikon muffin formákkal
(hogy ne kelljen annyit mosogatni).
Egy
tálban összetörtem a banánt, majd belekevertem az összes folyékony hozzávalót.
Egy másik tálban összekevertem a szilárd hozzávalókat. Aztán a folyékony
keverékbe öntöttem a szilárdat, és lazán, gyorsan összekevertem, amíg eltűntek
a csomók, de még nem gyötörtem meg a tésztát. Kiporcióztam a formákba, és 20
percig (hústű próbáig) sütöttem.
Gyors
süti banán és csoki kedvelőknek, némi fűszerrel elbűvölve.
szia, nézz be hozzám, vár rád egy kis meglepetés!
VálaszTörlésNagyon finom volt! Köszi a receptet. Rögtön dupla adaggal kezdtem! :)
VálaszTörlés