2013. május 22., szerda

Banános csokis diós muffin



Elég későn sikerült hazaesnem. Félálomban megfőztem a másnapi ebédet, és azért biztos, ami biztos, este 9-kor még nekiálltam sütit sütni. Gondoltam, majd kikapcsol. Maradék banán, maradék dió, sok csoki. Muffin lett belőle. Mire a sütő felmelegedett, a tésztát már be is kevertem. Húsz perc sütés, és kész is.
A recept alapja a Nagy Süteménykönyvből származik, kicsit módosítottam rajta: teljes kiőrlésű liszt, és fűszerek is kerültek bele.
Hozzávalók 12 normál db-hoz:
1 érett banán
250 ml tej
1 db tojás
60 g olvasztott vaj
40 g teljes kiőrlésű liszt
140 g sima liszt
2 tk sütőpor
1 kk fahéj
késhegynyi őrölt szerecsendió
100 g barna cukor
60 g étcsoki
2 (női) marék dió
A sütőt előmelegítettem 190 °C-ra. Egy muffin formát feltöltöttem szilikon muffin formákkal (hogy ne kelljen annyit mosogatni).
Egy tálban összetörtem a banánt, majd belekevertem az összes folyékony hozzávalót. Egy másik tálban összekevertem a szilárd hozzávalókat. Aztán a folyékony keverékbe öntöttem a szilárdat, és lazán, gyorsan összekevertem, amíg eltűntek a csomók, de még nem gyötörtem meg a tésztát. Kiporcióztam a formákba, és 20 percig (hústű próbáig) sütöttem.
Gyors süti banán és csoki kedvelőknek, némi fűszerrel elbűvölve.

2 megjegyzés:

  1. szia, nézz be hozzám, vár rád egy kis meglepetés!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom volt! Köszi a receptet. Rögtön dupla adaggal kezdtem! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...