Vagy inkább tavaszi zöldségek tésztával. Ez a
gyors tésztaebéd maradék párolt spárga felhasználására született. Kellett
valami finom, bátorító, tápláló kaja a fogorvos előtt. Nem tudtam, mikor tudok
majd legközelebb enni.
Szóval
volt maradék vajban megforgatott párolt spárga, és a sült retek dolgot is ki
akartam próbálni. Igazán gazdag, színes ebéd lett belőle.
Hozzávalók
4 személyre:
6-8
szelet bacon felkockázva
4 szál
zöldhagyma felkarikázva
8 db
retek felkockázva
250 g párolt spárga 4-5 cm-es darabokra
vágva
3-4 (kis
női) marék fagyasztott borsó
250 g spagetti
só, bors,
szerecsendió
olíva
olaj
5 dkg
feta jellegű sajt, de lehet több is
1 csokor
petrezselyemlevél, megmosva, felaprítva
Először
feltettem egy fazék vizet a tésztának.
Egy kevés
olíva olajon megpirítottam a szalonnát, majd ment rá a hagyma, amit pár percig
sütöttem. Következett a retek, ezt úgy 3 percig pirítottam, amíg kicsit
megpuhult, de azért még ropogott. Amikor a nyers zöldségek már elkészültek,
hozzáadtam a borsót és a spárgát, és csak addig hagytam őket párolódni, amíg
átforrósodtak. Sóztam, borsoztam. Közben kifőztem a tésztát.
Végül a
leszűrt tésztát a serpenyőbe tettem, és óvatosan összeforgattam a zöldségekkel.
Tálaláskor megszórtam az összemorzsolt sajttal és petrezselyemmel.
Selymes
tészta, ropogós, friss zöldségek. Nagyon tavaszi, nagyon finom. (És a sült
retek sem elvetemült ötlet.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése