2013. május 17., péntek

Tészta tavaszi zöldségekkel



Vagy inkább tavaszi zöldségek tésztával. Ez a gyors tésztaebéd maradék párolt spárga felhasználására született. Kellett valami finom, bátorító, tápláló kaja a fogorvos előtt. Nem tudtam, mikor tudok majd legközelebb enni.
Szóval volt maradék vajban megforgatott párolt spárga, és a sült retek dolgot is ki akartam próbálni. Igazán gazdag, színes ebéd lett belőle.
Hozzávalók 4 személyre:
6-8 szelet bacon felkockázva
4 szál zöldhagyma felkarikázva
8 db retek felkockázva
250 g párolt spárga 4-5 cm-es darabokra vágva
3-4 (kis női) marék fagyasztott borsó
250 g spagetti
só, bors, szerecsendió
olíva olaj
5 dkg feta jellegű sajt, de lehet több is
1 csokor petrezselyemlevél, megmosva, felaprítva
Először feltettem egy fazék vizet a tésztának.
Egy kevés olíva olajon megpirítottam a szalonnát, majd ment rá a hagyma, amit pár percig sütöttem. Következett a retek, ezt úgy 3 percig pirítottam, amíg kicsit megpuhult, de azért még ropogott. Amikor a nyers zöldségek már elkészültek, hozzáadtam a borsót és a spárgát, és csak addig hagytam őket párolódni, amíg átforrósodtak. Sóztam, borsoztam. Közben kifőztem a tésztát.
Végül a leszűrt tésztát a serpenyőbe tettem, és óvatosan összeforgattam a zöldségekkel. Tálaláskor megszórtam az összemorzsolt sajttal és petrezselyemmel.
Selymes tészta, ropogós, friss zöldségek. Nagyon tavaszi, nagyon finom. (És a sült retek sem elvetemült ötlet.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...