Régóta szerettem volna kipróbálni ezt az egyszerű, mégis
különleges ételt. Ehhez persze az kellett, hogy kedd este legyen. Szerda az én
napom, akkor azt eszem, amit akarok.
Ezeket a napokat általában arra használom, hogy olyat
egyek, amit csak én szeretek. Többek között erre a napra esnek a vegetáriánus
kaják és minden, amiben olyan van, amit a Zuram nem annyira eszik. Ráadás, hogy
a barátaim is kértek tőlem csicseriborsós recepteket, remélem tetszeni fog
nekik is :)
A recept a River Cottage vegetáriánus szériájából
származik. Eredeti recept itt. Az eredeti receptben nincsen római kömény, én
tettem bele, nekem így lett teljes.
Hozzávalók:
2 ek olaj
1 kisebb hagyma vékonyan felszeletelve
1
g
fokhagyma apróra vágva
egy 2 cm-es gyömbérdarab megtisztítva, apróra felkockázva
2 tk currypor
pici őrölt chili
½ kk római kömény
őrölt koriander
1 db konzerv csicseriborsó átszűrve, leöblítve
5 ek jó minőségű ketchup
só, bors
½ citrom leve
Felforrósítottam az olajat, majd a hagymát nagyjából 8
percig pirítottam rajta. Aztán rászórtam a gyömbért, fokhagymát, fűszereket és
1 percig kevergetve tovább pirítottam. Végül ment rá a csicseriborsó, és a ketchup.
Felöntöttem annyi vízzel, amennyi szaftot szeretnék neki. Körülbelül 1-1,5 dl, de ízlés kérdése. Öt
percig fedő alatt, lassabb tűzön összefőztem. Végül sóztam, borsoztam, és
ráfacsartam a fél citrom levét. Rizst főztem hozzá köretnek, megbolondítva egy
kis vajjal és citrommal.
Finom, tápláló, melegítő étek, ami nagyon gyorsan
elkészül.
A csicseriborsót kérő barátoknak tetszik:)
VálaszTörlésKi fogjuk próbálni, amint rávesszük magunkat, hogy az itthon fellelhető száraz csicseriborsónak nekiálljunk.