Nem tudom nem észrevenni, hogy a limonádé ismét divat
lett. Különlegesség számba megy a „házi” típusú, és nagyon nem értem, miért kerül
csilliárdokba, pedig semmi extra. Szerencsére vannak kreatívabb megoldások is,
ami már szimpatikusabb egy fokkal. Ide tartozik az uborkás változat is. Én
előtte még sosem ittam, de annyira tolják, hogy gondoltam kipróbálom tényleg
házi változatban, töredék áron. Ilyen melegben különösen jó az uborka, citrom
hűsítő hatása.
Egy szimpatikus receptet találtam Szárnyas Ízvadásznál, és bátortalanul fél
adagnak futottam neki első körben, amiből 1 liter született. Kicsit
változtattam az elkészítési módon.
Hozzávalók:
½ kígyóuborka
1 ág bazsalikom
½ citrom
½ narancs
3 ek gyümölcscukor (ez csak tájékoztató adat :)
1 liter meleg víz
a poharakba: jégkocka, citrom, uborka, narancs,
bazsalikomlevél díszítésnek
A bazsalikom letépkedett leveleit mozsárba tettem és a
cukorral összezúztam. A kígyóuborkát almareszelőn lereszeltem és egy nagy
befőttes üvegbe tettem, majd rászórtam a cukros bazsalikomot, végül nyakon öntöttem
jó meleg vízzel. Amikor kihűlt, átszűrtem egy kancsóba, belefacsartam a citrom-
és narancslevet. Díszítésnek mehet a pohárba 1-2 karika uborka, citrom vagy
narancs, pár levél bazsalikom. Na meg a jégkocka.
Meglepően finom, pedig nem igazán bíztam benne. Azóta kánikula idején rajta van az itallapunkon. Érdemes kipróbálni. Csak úgy kalandvágyból.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése