Amikor lusta
vagyok piacra menni, boltból kell beszereznem a zöldségeket. És ez általában
azt jelenti, hogy vagy nagy kiszerelést kell vennem, vagy nagyméretű
példányokat, amiből nagyjából három féle dolgot is tudok majd készíteni.
Esetünkben ez a zöldség a zeller volt. Egy kilóból készülhet krémleves, mehet
húslevesbe, vagy valamilyen téli salátába. Mivel waldorf saláta még nem készült
a konyhámban, ideje volt pótolni a hiányosságot. Recept természetesen rengeteg.
Az „ahány ház annyi waldorf” típusú remek instrukciókkal nem tudtam mit
kezdeni. Így ez született:
10 dkg
zeller
10 dkg alma
2 ek majonéz
1 tk joghurt
só, bors
20-25 g dió
A zellert
először egyforma vastagságú korongokra vágtam, majd felcsíkoztam (=vékony
hasábok). Tálba tettem és kicsit besóztam, majd állni hagytam. Közben az almát
is hasonlóképpen daraboltam fel. A diót serpenyőben óvatosan megpirítottam,
majd durvára vágtam. Végül a zellerhez kevertem az almát, a joghurtot, majonézt
egy pici borssal és megszórtam a dióval.
Nem vagyok oda a zellerért, de a sózás igen jót tesz
neki, a pirított dió pedig tovább tompítja az ízét. Egymás után kétszer is
elkészítettem. Nekem nagyon ízlett :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése