2013. április 21., vasárnap

Tojás tartár



Remélhetőleg már mindenki túl van a húsvéti tojás sokkon. Nekem az kimaradt, úgyhogy készítettem egy tojás salátát, Hugh szerint tojás tartárt (a klasszikus tartármártás minden hozzávalója fellelhető benne). Igazi tavaszi kenyérrevaló.
A recept a River Cottage minden napra c. szakácskönyvből származik. A kapri kimaradt, mert nem szeretjük, a tojást pedig keményre főztem, az eredeti félig lágy helyett.
Hozzávalók:
3 db főtt tojás felaprítva
2 szál zöldhagyma, karikára vágva
15 g csemegeuborka lereszelve
(1/2 ek kapribogyó)
1 ek apróra vágott petrezselyem
1/2 ek apróra vágott kapor
2 ek majonéz
pici dijoni mustár
2 csepp tabasco szósz
só, bors
Egy tálban kikevertem a majonézt, mustárt, tabascót, majd beleforgattam a szilárd hozzávalókat is. Sóztam, borsoztam, behűtöttem.
Kis változatosság a tojáskrémek és tojássaláták világában. Savanykás kenyérrel, retekkel az igazi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...