Az utóbbi
időben azt vettem észre, hogy amíg a reggelik nagyon változatosak, a vacsorák
kissé egyhangúak lettek: felvágott, sajt, felvágott, sajt, néha 1-1 saláta… Uncsi.
Így bevezettem a heti két szendvicskrém készítést, és máris színesebb a nap
utolsó étkezése. Ehhez persze össze kell szednem magam. Első körben fellapoztam
a 80’-as évekbeli szakácskönyveimet, hogy ihletet merítsek. A következő krém a
tojáskrém lett. Szeretem a régimódi vajas változatot is, de azt most egészségügyi
okokból hanyagolnom kell. Ezt a könnyű változatot találtam ki helyette. Az ízesítők mennyisége csak hozzávetőleges, bátran lehet variálni saját ízlés szerint.
Hozzávalók:
3 darab keményre
főtt tojás
1 púpozott
tk joghurt
2 ek majonéz
só, bors,
1-1
késhegynyi curry por és őrölt kömény
1 csapott tk
pirosarany
1 tk
snidling (lehet mélyhűtött is)
A tojásokat
tojásszeletelőn kétszer áttoltam, majd deszkán kisebbre vágtam. Tálba tettem, és
összekevertem a többi hozzávalóval. Jó ha van pár órája összeérni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése