Megint
elfeledkeztem arról, hogy a muffin milyen gyorsan el tud készülni és milyen könnyen
variálható. Ezt a receptet a mostanában kedvenc gyűjtőoldalon találtam (ott szebbek a képek). Egyből
éreztem, hogy a banán és a nutella jó párosítás lesz.
Hozzávalók
12 darabhoz, 1 csésze (cs) 250 ml:
½ csésze
cukor
1 tojás
felverve
2 ek lágy
vaj (lehet 2 ek olaj is)
1 ek olaj
½ cs görög
joghurt (én a felét sűrű kókusztejre cseréltem)
1 nagy vagy
2 kisebb érett banán összetörve
1 cs
simaliszt
1 tk
szódabikarbóna
csipet só
a tetejére:
2 ek nutella
1 tk olaj
A sütőt
előmelegítettem 180 °C-ra.
Először
habosra kevertem a cukrot, tojást és vajat+olajat. Majd belekevertem a
joghurtot (és a kókusztejet), plusz a banánt. Egy másik tálban összekevertem a
száraz hozzávalókat: lisztet, szódabikarbónát, és sót. Végül a száraz
hozzávalókat a nedvesekhez kevertem, de csak addig, amíg a tészta éppen
homogén lett. (Valahol egyszer azt olvastam, hogy a muffin tésztát nem szabad
sokáig kevergetni, mert úgy nem lesz az igazi az állaga.) A tésztát az előkészített
muffin formákba kanalaztam, a formákat csak 2/3-ig töltöttem, hogy maradjon
helyük emelkedni. Ezután a nutellát és az olajat egy kis csészébe tettem és 3-4
másodpercre a mikróba tettem magas fokozaton, hogy folyékonyabb állaga legyen.
Alaposan összekevertem, majd a muffinok tetejére kanalazgattam.
Ezután egy fogpiszkáló segítségével mintákat húztam bele. Végül betettem a
sütőbe és tűpróbáig sütöttem őket (kb. 12-15 perc). Amikor kisültek,
rácson hagytam hűlni.
Nekem nagyon
ízlett: finom, szaftosa tészta, amit mind látványban, mind ízben igencsak
feldob az örvénylő nutella.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése