Hozzávalók 4 db húspogácsához:
400 g darált hátszín
1-2 kk só
hamburger zsömle, pl. ez
bacon, sajt
sok-sok zöldség ízlés szerint
szósz ízlés szerint
A szálára rendezett darált húst enyhén besóztuk és óvatosan
összébb rendeztük, keresztben megfeleztük, megint összerendeztük, hogy egy kb.
10 cm átmérőjű hengert kapjunk. Nem nyomkodtuk, nem gyötörtük, hagytunk közte
levegőt. Viszonylag szorosan fóliába csomagoltuk, mint egy szaloncukrot. Két
órát pihent a hűtőben. Négy szeletet vágtunk belőle, lehámoztuk róla a fóliát,
majd nagy lángon némi zsíron gyakran forgatva átsütöttük.
A rendezgetés következtében a húspogácsa igen omlós.
Mivel nincs agyon ízesítve, finom hús ízű. Én nem vagyok nagy húsevő, de ez
igen jó lett. Aztán lehet turbózni: sajtot olvasztani a tetejére, bacont pirítani
mellé. Igazán férfias fogás.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése