Mi történik
akkor, amikor egy kevésbé húsimádó nem igazán szeretne húst enni, ám húsimádó
párja nem annyira kedveli a húsmentes fogásokat? Ez. Amolyan húsevőknek való
vegetáriánus fogás: sok zöldség jó fűszeresen, sajttal és szalonnával ("sok szalonnával"). Innen
merítettem az ötletet.
Hozzávalók:
40 dkg
karfiol
70 g ízesebb
sajt reszelve
4 szelet
bacon
1 tojás
1 ek snidling apróra vágva
3 ek
zsemlemorzsa
3 ek sült
hagyma (pl. aldis Röstzwiebeln)
zsemlemorzsa
a panírozáshoz
olaj a
sütéshez
só, bors
1 kk paprika
1 kh őrölt
kömény
Először
kisütöttem a szalonnát, és félretettem a zsírját. Aztán robotgépben
összeaprítottam a zsemlemorzsát, a sült hagymát és a kihűlt, feldarabolt sült szalonnát.
Félretettem. Ezután rózsáira szedtem a karfiolt és azt is morzsás állagúra
aprítottam a robotgépben. Végül egy tálban összekevertem a karfiolt, snidlinget, sajtot,
tojást, hagymás szalonnás morzsát, 3 tk zsírt (ami kisült a szalonnából) és
fűszereztem. Kis, diónyi méretű golyókat formáltam a masszából, majd
zsemlemorzsába hempergettem és olajban kisütöttem őket. Tepsire is lehet
sorakoztatni őket és sütőben kisütni, de nekem, ez előbbi, olajos változat
jobban ízlett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése