Kerülgetem már egy ideje a szpenis csiken recepteket és
tegnap úgy döntöttem kipróbálom a legjobbnak tűnőt. Van ahol chorizo-s csirke,
van, ahol „csirke spanyolosan” néven fut. Közös pontok a receptekben: a
csirkecomb, a füstölt/lángolt kolbász, az olajbogyó, a paradicsom, a fokhagyma
és a citrom (legalábbis azokban, amiket kiszemeltem magamnak). Mivel nem
akartam külön bajlódni a körettel, a feldarabolt krumplit az összes többi
hozzávalóval együtt sütöttem. Igazi egytepsis étel: minden egyszerre megy a
tepsibe, ¾ óra múlva már lehet is tálalni és a végén csak a tepsit kell elmosni
(vagy az élelmesebbek később a megmaradt aromás zsírban süthetnek pár szelet
kenyeret és akkor már az előmosogatás is megvolt :) A recept Donna Hay-től,
innen származik, inkább csak iránymutató, mindenki kedvére változtathatja a
hozzávalók arányát ízlése szerint. Nekem kicsit sok volt ez a kolbász
mennyiség, de erről egy férfinak biztosan más a véleménye :)
Hozzávalók 2 személyre:
2 csirkecomb
¼ lángolt kolbász felkarikázva
4-5 szem zöld olajbogyó félbe vágva
1-2 kisebb paradicsom felkockázva (én házi konzerv változatot
használtam)
¼ citrom gerezdekre vágva
3 gerezd fokhagyma (héjával együtt sütöttem meg, mert
úgy szeretem, de természetesen nyugodtan meg lehet pucolni)
olívaolaj
só, bors, oregánó
nagyjából 40 dkg krumpli felkockázva
A sütőt előmelegítettem 200 °C-ra, közben előkészítettem
a hozzávalókat. Egy tepsi aljára olívaolajat locsoltam, majd beletettem a húst,
kolbászt, zöldségeket, végül sóztam, fűszereztem és jól összekevertem. Fóliát
nem tettem rá. Nagyjából ¾ óra alatt megsült.
Igen aromás, laktató egytál. Unalmasnak semmiképpen nem
mondanám :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése