Mindig elfelejtem, milyen jó dolog a tejberizs. Télen melegen
fűszerekkel aszalt gyümölcsökkel, nyáron hidegen valamilyen savanykás
gyümölccsel. Ezt a receptet még a hűvösebb időben ötöltem ki, Lucinda receptje
alapján (az Etetni bolondulásig c. szakácskönyvből). Egyszerű megfőzni, a
fűszerek és a gyümölcs ízlés szerint változtatható.
Hozzávalók:
¼ csésze kockára vágott aszalt barack
3 csésze tej
½ csésze rizottó rizs
¼ csésze cukor
½ tk só
1 ek vaníliás cukor
½ tk őrölt fahéj
egy-egy csipet őrölt szegfűszeg, szerecsendió és
kardamom
Az összes hozzávalót lábosba tettem és közepes lángon
felforraltam. Utána takarékra vettem a lángot és folyton keverve puhára főztem
a rizst. Ha hamar elfőne a tej, egy kevéssel lehet pótolni.
Melegen is, hidegen is nagyon jó. Selymes, vaníliás,
fűszeres, egyszerre édes és savanykás. Azt hiszem nekem ez a tökéletes tejberizs.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése