A hét
tanulsága: „Ja, csak kérni kell?” Úgy megszállt az ihlet, hogy csak úgy
pislogok, remélem, kitart a lendület. Megint élvezem a főzést, blogolást és
természetesen a produktum elfogyasztását is.
És akkor
jöjjön is az első új recept, amit felvettünk a listára, mert gyors és finom.
Eredetileg sütőben sül, de én sajnáltam volna, ha a szépen kisütött, ropogós
bunda elázik a paradicsomszószban. Másrészről ilyen melegben csak indokolt esetben
kapcsolom be a sütőt, mert nehezen viselem a nyarat a belvárosban.
Hozzávalók 4
személyre:
A szószhoz:
2 ek
olívaolaj
1 gerezd
felszeletelt fokhagyma
1/2 kk
oregánó
1 csipet
kakukkfű
3-4 levél
bazsalikom
1 doboz
darabolt paradicsom konzerv
Hozzávalók a
húshoz:
2 csirkemell
filé szép szeletekre vágva (kb ½ cm vastag)
só, bors
1 felvert
tojás
5-6 ek
zsemlemorzsa
5-6 ek reszelt
parmezán
2-3 ek olíva
olaj a sütéshez
Az egészet a
paradicsomszósszal kezdtem. Az olajat felforrósítottam egy lábosban, majd 15-20
másodpercig pirítottam benne a fokhagymát. Ezután beletettem a fűszereket,
sóztam, borsoztam végül felöntöttem a paradicsommal. Felforralás után fedő
alatt, alacsony lángon addig főztem, amíg fakanállal már könnyen szét lehet
nyomni a paradicsomot (nagyjából 10-15 perc). Közben elkészítettem a csirkét. A
hússzeleteket sóztam, borsoztam, majd a tojásba mártottam, végül megforgattam a
zsemlemorzsa és parmezán keverékében. A szeleteket felforrósított olajba tettem
és közepes lángon, mindkét oldalukon 3-3 percig sütöttem. Azért hústű próbával
érdemes ellenőrizni, hogy alaposan átsültek-e a szeletek (ha a beleszúrt
fogpiszkálót kihúzva nem távozik folyadék, a hús biztosan átsült). Amikor
minden elkészült, serpenyős sült krumplival (recept később) és balzsamecetes
rukkolával tálaltam. Mosogatással együtt is megvan egy órán belül és elképesztően
finom. Igazi nyár hangulatú fogás.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése