Nagyon
szeretem a gombát, főleg megtöltve, kirántva, de ezen kívül már csak
gombapaprikásban szokta végezni, úgyhogy igen megörültem, amikor megtaláltam
ezt a receptet. A pritaminpaprika az eredeti receptben nem szerepel, csak én
tettem bele, ki is lehet hagyni, mert elég erőteljes íze van. Köretnek mehet
hozzá rizs, tört krumpli, vagy bármi más :) Az eredeti videót itt, a receptet
németül itt találjátok.
Hozzávalók:
8 közepes
gomba
1 kis doboz
tejföl
1 közepes
hagyma
80 g sonka
vagy húsos szalonna
½ csomó
snidling
1-2 csík
pritamin paprika (szabadon választott)
80 g sajt
só, bors
vaj vagy
olaj a forma kikenéséhez
A sütőt
előmelegítettem 200 °C-ra és egy kisebb tepsit/felfújt formát kikentem olajjal.
A gombákat
megtisztítottam, a tönköket kiszedtem és apróra vágtam.
A
felkockázott szalonnát megsütöttem, majd a zsírján megfuttattam az apróra
vágott hagymát. Hozzáadtam a gombát (és a kockára vágott paprikát) és puhára
pároltam. Amikor minden zöldség (és gomba) megpuhult, levettem a tűzről,
hozzákevertem a tejfölt, snidlinget, sóztam (csak óvatosan, a szalonna is sós),
borsoztam.
A
gombafejeket picit besóztam, majd megtöltöttem a töltelékkel, végül megszórtam
sajttal és betoltam a sütőbe. Addig sütöttem, amíg a gomba átsült, kb. 20 perc.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése