Donna Hay
főzős műsorait mindig csorgó nyállal nézem. Azt hiszem, ha egyszer saját főzős
műsorom lenne, ilyet csinálnék, ez az én stílusom. Ha kell egészséges, gabonás,
zöldséges, de ha úgy hozza kedvem, édes, vajas, kalóriabomba. (Tudom, hogy
mértéket tartani nehezebbnek tűnik, mint szélsőségek között vergődni, de
szerintem hosszú távon kifizetődőbb táplálkozási stratégia. Így simán
beleférhetnek ilyen vaskosabb nasik.)
Na de vissza
a recepthez. Donna Hay gyors változata a chocolate chip cookie-ra. A blogon
már van egy recept (itt találjátok), azok kicsi kekszek lesznek, ropogósak és
36 órát hagyom állni a tésztát. Ez más jellegű: a széle, alja ropogós, a közepe
puhább és egy is elég belőle a kávé, tea mellé (átmérője kb. 10 cm). A receptet
itt találjátok, az eredeti 300 g csoki helyett csak 150 g-t tettem bele, így is
elég csokis lett. 22 darab lett belőle.
Hozzávalók
(1 csésze 250 ml):
200 g hideg
vaj
1 cs fehér
cukor (175 g)
¾ cs barna
cukor (165g)
1 tk vanília
kivonat
2 ek tej
1 tojás
2 cs liszt
¼ tk
szódabikarbóna
¼ tk sütőpor
pici só
150 g étcsoki
A sütőt
előmelegítettem 180 °C-ra és két sütőlemezt kibéleltem sütőfóliával.
A vajat és a
cukrokat robotgéppel habosra kevertem kb. 8 perc alatt. Közben feldaraboltam a
csokit és összekevertem a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót.
Ezután a vajas masszába öntöttem
a tejet és a tojást és még 2 percig kevertem a géppel. A vanília is ekkor jön
bele.
Végül
fakanállal beledolgoztam a lisztes keveréket, majd az apróra vágott csokit.
Fagylaltos
kanálnyi gombócokat szedtem a sütőlemezekre: egyre 6 db-t, mert sok hely kell
nekik sülés közben.
Végül kb. 14
perc alatt megsütöttem őket, amíg a szélük aranybarna nem lett. Miután kivettem
még a tepsin hagytam pihenni, majd áttettem rácsra, és hagytam teljesen
kihűlni. Az elején még lágy, de ahogy hűl, megkeményedik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése