Elérkezettnek
láttam az időt, hogy felhasználjam az egy (vagy két?) éve a fiókban pihenő
sütőzacskó nevű találmányt. Sosem használtam még és nem volt kedvem mosogatni,
úgyhogy adta magát a kísérlet. Mostanában kicsit nehezen megy a menü összeállítása,
mert mire megveszem, amit ennék, már nem kívánom. Ezért inkább nem veszek
semmit, amiből szenvedések árán sikerül csak ebédet varázsolni. Senkinek nem
kívánom. Aztán egyszercsak segítségemre sietett az Univerzum és egy
receptmagazin képében elküldte az egyik megoldást: aszalt paradicsommal és fetával
töltött csirkemell. Csirkemell a mélyhűtőben, maradék feta és aszalt paradicsom
olajban a hűtőben. Gyorsan előmelegítettem a sütőt, összeraktam a húst, és amíg
ez utóbbi sült, elkészítettem a bulgur és rizs köreteket. A receptötletet a
Vidék Ízéből (2016/07) kaptam.
Hozzávalók 2
személyre:
2 kisebb fél
csirkemell
2 db 1 cm
vastag szelet feta vagy krémfehér sajt
4-6 olajban
eltett fűszeres aszalt paradicsom (mérettől függően több is lehet)
só, bors
1 ek olíva
olaj
1 kk szárított bazsalikom
2 fogpiszkáló
A sütőt
előmelegítettem 200 °C-ra.
A
csirkemelleket középen felszúrtam egy éles késsel, hogy a csinos kis zsebükbe
beletuszkoljam az aszalt paradicsomokat és a sajtot. Miután megtöltöttem a húst,
fogpiszkálóval lezártam a bejáratot, hogy a töltelék többé kevésbé bent
maradjon sütés alatt. Kívül sóztam, borsoztam és egy picit beolajoztam, majd megszórtam a bazsalikommal.
Betettem egy
sütőzacskóba, majd az egészet egy tepsibe fektettem és a használati utasításnak
megfelelően (ahol sokszor leírják, hogy ne érjen a sütő falához) 30-35 percig
sütöttem.
Jó volt még
egy kicsit visszacsempészni a nyári ízeket az őszbe, és rá kellett jönnöm,
mennyire kimaradt ez a töltött húsos dolog a repertoáromból. Remélem, kapok még
ihleteket és hozhatok még ilyen jó kis recepteket :)