Gondoltam
felkészülök a mára beígért rettentő kánikulára, de szerencsére itt ma megúsztuk.
Hideg levessel vérteztem fel magam. Gazpachoval. Gyakorlatilag nyers
zöldségleves (turmix), de igen jó hűsítő hatása van. Ha viszont gazpacho,
eszembe jutott, hogy összedobhatnék egy paellat is. Igen spanyol nap.
Lustálkodással, főzőcskével, délutáni sziesztával, és minden más holnapra
halasztásával. Persze ennek kicsit ellentmond, hogy reggel hétkor már
pizsamában kevertem a churros tésztát, hogy legyen mit majszolni a második kávé
mellé. De azt hiszem így lett teljes egy spanyolos nap :)
Visszatérve
a bejegyzés tárgyához, a leves összetevői általában azonosak, az arányokban
lehetnek eltérések. Két receptből gyúrtam össze ezt a változatot (Gordon Ramsay
és Spain Recipes). Nekem nagyon ízlett, eléggé emlékeztetett a sopszka
salátára, ami nem csoda, hiszen az összetevői ugyanazok.
Hozzávalók 4
személyre:
½ kígyóuborka
1 kápia paprika
vagy fél piros pritamin
1 tv paprika
vagy fél zöld pritamin
½ kg
paradicsom
1 gerezd
fokhagyma
1 kicsi
lila hagyma vagy 1 szál újhagyma ízlés szerint
35-40 g
kenyér
1 ek cherryecet vagy fehérbor ecet
só, bors
2-3 ek olíva
olaj
Az uborkát, paprikákat,
paradicsomot, lila hagymát és kenyeret felkockáztam, majd az áttört fokhagymával,
ecettel, sóval, borssal és 2 evőkanál olívaolajjal egy jól záródó edénybe
tettem. Kézzel összekevertem, alaposan összenyomkodtam, majd szorosan rázártam
a tetejét és a hűtőbe tettem éjszakára.
Másnap
átkevertem, összeturmixoltam, majd tésztaszűrőn átpasszíroztam, hogy a nagyobb
paprikahéj darabok fennakadjanak. Mégegyszer megkóstoltam, hogy elég sós,
borsos, ecetes-e és kész is volt.
A bejegyzést szeretettel ajánlom Emesének és Ácinak :)
A bejegyzést szeretettel ajánlom Emesének és Ácinak :)