Első beszámolóm egy igazi tavaszi zöldséges, húsmentes fogás.
A quesadillaról már itt írtam, de ki akartam próbálni egy teljesen zöldséges
változatot is. Keresgéltem receptek között, de semmi útmutatást nem sikerült
találnom. A „tölthetjük bármilyen zöldséggel” dolog nem sokat segített. Úgyhogy a
következőt ötöltem ki:
Hozzávalók személyenként (nagyon éheseknek):
2 tortilla lap (mondjuk házi)
4-6 szál zöld spárga
¼ cukkini
2-3 fej gomba
1 ek apróra vágott snidling, petrezselyem
2 nagy szelet sajt
só, bors, chili ízlés szerint
A zöldségeket megpucoltam, a cukkinit csak megmostam. A
gombát és cukkinit felszeleteltem, a spárgát kisebb darabokra vágtam. Kevés olívaolajon
mepirítottam a zöldségeket, addig, hogy kicsit megpuhuljanak. A petrezselymet
és snidlinget a végén kevertem hozzá, végül sóztam, borsoztam és meghintettem
egy kis chilivel. Ezután felforrósítottam a grillserpenyőt, a töltelék egyik
felét elterítettem az egyik tészta felén, betakartam sajttal, majd félbehajtottam
a tésztát. A külsejét meglocsoltam olívaolajjal és a serpenyőbe tettem.
Ráraktam a már jól bevált féltéglát, hogy összepréseljem, pár percig sütöttem,
majd átfordítottam és a másik felét is megsütöttem.
Igazán gyors és igen tápláló fogás az összetevőkhöz
képest. Zöldséges ízkavalkád ropogós tésztában nyúlós sajttal kísérve.
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
VálaszTörlés