Ez az egyik
kedvenc „gyorskajám”, már sokszor készítettem, de még nem osztottam meg a
receptet. Most eljött az ideje. Az eredeti ötlet Lila Fügétől jött, ebből a
receptből. Anno ezt is kipróbáltam és nagyon tetszett, de az idők során erős evolúción ment keresztül, kenyér helyett most már krumplival
szoktam készíteni. Még gyorsabban elkészül, ha van maradék főtt krumpli, vagy
petrezselymes krumpli (ma például azzal készítettem), de így sem kell fél
óránál többet bíbelődni vele. Mint a sokszor készített kedvenceimnél, itt is
kicsit hasraütésszerű szokott lenni a hozzávalók mennyisége, de azért
igyekszem pontosabb képet adni :)
Hozzávalók 2
személyre:
40 dkg
krumpli (újkrumpli is lehet), megpucolva, felkockázva
20 dkg (mélyhűtött)
kelbimbó, megpucolva (a mélyhűtöttet nem kell)
5-7 cm csabai
kolbász karikára vagy körcikkekre vágva
1 ek olívaolaj
só, bors
1 késhegynyi
őrölt kömény
egy-egy
csipet szárított fokhagyma (pl. szuper jó a lidl-ben kapható fűszermalmos fajta)
és chili pehely
A krumplit fedő
alatt, sós vízben feltettem főni.
Közben
kiolvasztottam a kelbimbót és felkarikáztam a kolbászt. A nem mélyhűtött
kelbimbót előbb puhára kell párolni, de csak óvatosan, azért maradjon benne egy
kis ropogósság. A mini keleket cikkekbe vágtam.
Amikor a krumpli
megfőtt, leszűrtem.
Egy felmelegítettebb
serpenyőbe egy evőkanálnyi olívaolajat öntöttem, ezen kicsit megfuttattam a
kolbászt, hogy kisüljön belőle némi zsír. Ezután beletettem a krumplit, kelt,
sóztam, borsoztam, megszórtam az őrölt köménnyel, fokhagymával, chilivel és 1-2
percig pirítottam, hogy összeálljanak az ízek.
Gyors, kiadós, zöldséges.